Следвайте ни

В Брестник изплакаха: Разкопаха ни улицата и я оставиха без асфалт

viber icon

Жители на Брестник събраха подписка заради невъзстановен асфалт след полагането на канализация. Те разказаха, че пет семейства от ул. "Ал. Стамболийски" наели частна фирма, която да ги присъедини към канализацията на селото.  След като положила тръбите обаче, фирмата не възстановила асфалтовата настилка. Сега при всеки дъжд или сняг се образували кални локви. 

Според Атанас Желязков от селото майсторите приключили по Нова година и оттогава не са се появявали. В близкия магазин се събират подписи, с които хората от квартала настояват Общината да задължи фирмата да  възстанови асфалтовата настилка, разказа мъжът. Той обясни, че миналото лято хората от квартала сами си запълнили дупките по асфалта. 

 "Няма да оставим така улицата. Наистина не е приятно, при дъжд се образуват локви, но времето беше лошо и неподходящо за полагането на асфалт. Говорих с Общината, оттам са се свързали с изпълнителя, който е обещал при подобряване на времето да асфалтира", коментира кметът на селото Георги Шопов. 

"Марица" потърси и гл. експерт ВиК в Община "Родопи" инж. Росица Влахова. Тя обясни, че присъединяването към канализацията е станало на частен принцип, като фирмата е наета от няколко семейства. За това са издадени всички разрешителни и строителната дейност не е приключила. 

"Получихме сигнала, даже ходих на място, лично да видя. Не смятам, че положението е толкова сериозно. Става дума за участък от 100-130 метра, но разговарях със собственика на фирмата, като поставихме конкретните ни условия. Той ни увери, че ще положи асфалт, но изчаква по-подходящо време", каза пред "Марица" инж. Влахова. Тя уточни, че от края на ноември до март е забранено полагането на асфалт с оглед на неподходящите метеорологични условия, които могат да нарушат качеството на настилката, а и асфалтовите бази не работят. От фирмата обаче уверили, че ако времето се задържи сухо и успеят да намерят асфалт, полагането му ще започне до дни. 

За струпаните на място асфалтови парчета пък строителят обяснил, че ги е "депонирал" там и при нужда ще ги ползва да насипе, каза още инж. Влахова. Тя обеща Общината да проконтролира възстановяването на асфалтовата настилка по улицата, като уточни, че ул. "Ал. Стамболийски" е една от главните пътни артерии в селото. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай