Следвайте ни

Три села излизат на протест заради рухнал път

viber icon

Жители на Лилково, Ситово и Плочник излизат на протест заради разбития и рухнал път до селата. Митинг-шествието ще се състои следващата събота от 10 часа на Околовръстното шосе и кръстовището на кв. "Коматево" и Първенец. Очаква се и втори, който ще бъде в Пловдив. 

"Дойде време, в което трябва да се съберем заедно и да покажем, че сме единни и готови да изискаме и защитим правото си на нормален път до нашите села. Чакахме и се надявахме безрезултатно години наред, докато гледаме как селата ни обезлюдяват бяхме лъгани, мамени и унижавани от няколко поколения властимащи, докато мълчахме със стаена надежда, че нещо ще се случи, но това време отмина и настъпи моментът, в който всеки от нас ясно да изрази своята позиция. За първи път от десетилетия Лилково, Ситово и Плочник излизаме заедно, обединени, по-силни и изпълнени с надежда, че можем да постигнем нещо", заявиха организаторите от СНЦ "Заедно за Лилково" и СНЦ "За Ситово".

Както "Марица" първа писа пътят до родопските села рухна преди дни по време на проливните дъждове. След обилния сняг пък коловозите и дупките по него замръзнаха и той се превърна в непроходим за жителите на селата. Проблемът е от години. Пътят е ремонтиран през 2009 г., но отсечка от близо 8 км до Ситово и Лилково е оставена без асфалт и в годините непрекъснато се руши. От Областно пътно управление обясниха, че в годините са запълвали многократно дупките по пътя и укрепвали трасето. 

"При всеки дъжд обаче те стават все по-дълбоки и опасни", разказаха местните.

"Излизаме, за да  изразим своята твърдост и уверение към властите, че този път няма да се откажем и че няма да успеят да замажат проблема със запълването на няколко дупки", коментираха организаторите. 

Преди дни те подготвиха и изпратиха отворено писмо до премиера Бойко Борисов и министъра на МРРБ Петя Аврамова с призив да помощ. И обясниха, че ако не се вземат спешни мерки скоро селата в района може да останат без единствения път и достъп до домовете си.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай