46
Следвайте ни

Спряха строежа на незаконен път край язовира в Марково

viber icon

Кметицата на село Марково Десислава Терзиева и служители на Община Родопи спряха изграждането на незаконен път край язовира в Марково. Комисията по незаконно строителство към общината даде 20 дни срок да се възстанови терена, като се прекратят всякакви изкопни и строителни работи.

Нарушението бе установено, след като от Сдружение "Моето село Марково" подадоха сигнал до Терзиева, входирана беше и жалба с подписка от живеещите в района на язовира. Те алармираха, че близо до домовете им се изгражда път, който преминава през частни имоти без да са уведомени собствениците. След жалбата кметицата на селото Десислава Терзиева изпрати докладна до кмета на голямата община и главния архитект, като поиска спешна проверка по случая и отговор дали извършващото се е законно. 

На място бе изпратена от Община Родопи Комисията по незаконно строителство, в която участва и Терзиева. След извършената проверка на място експертите установили, че изграждащият се път е незаконен, минава през няколко частни имота и няма нужните разрешителни.

До кмета на Марково и всички собственици на терени, през които минава пътят, е изпратено писмо от общината, в което се казва, че трябва да се прекратят всякакви изкопни и строителни дейности, както и преминаването на тежка техника. Даден е срок от 20 дни да се възстанови първоначалния вид на терена. Ако това не се случи, ще започне процедура за санкция на незаконно строителство. 

"След изтичане на дадения срок ще предизвикам още една проверка, която да провери дали са изпълнени предписанията", категорична бе кметицата на Марково Десислава Терзиева. Тя уточни, че е била извършена и друга проверка в района след сигнал за тръба, заустваща се в язовира. При инспекцията станало ясно, че тя отвежда водата от преливника и пълни язовира. Тръбата е била сменена от друг инвеститор, който строи в района, след като е била нарушена от него.  

Снимки: Фейсбук

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

КОКО

КОКО

20.12.2021 | 15:14

ТОЯ ВМЕСТО ДА СТРОИ НЕЗАКОННО ПЪТ,МОЖЕШЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕ С КМЕТИЦАТА ДА ПООПРАВИ СКАПАНИЯ НА ВХОД-ИЗХОД ПЪТ НА МИЛИОНЕРИТЕ ОТ СЕЛО МАРКОВО

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?