2374
Следвайте ни

Спират преминаването през моста на Първенец, демонтират го

viber icon

Преминаването през моста на село Първенец ще бъде преустановено от утре. Причината е, че започва демонтаж на старото съоръжение и изграждането на ново. Преминаването ще става през обходен маршрут, който е обозначен със знаци, казаха от кметството.

В средата на септември кметът на Община Родопи Павел Михайлов направи първа копка на новото съоръжение.  То осигурява най-пряката връзка между селата от Родопската яка и е удобно за наетите в промишлените зони около Околовръстното шосе на Пловдив. Инвестицията е за близо 1,4 млн. лв.  и беше отпусната по време на  служебния кабинет „Янев 1”.

Експлоатационният срок на временно поставения понтонен мост изтече в края на минала година и от тогава е забранено преминаването на автобуси и камиони през него. Конструкцията беше изградена през 2014-а година, след като предишният мост рухна при наводнение.

Проектът за новия мост предвижда изграждане на стомано-бетонна конструкция, с две платна, всяко по близо 4 метра дължина и два нови пешеходни тротоари. По време на строителството трафикът ще бъде отклонен по обходен маршрут, който вече е обозначен с табели. 

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?