71
Следвайте ни

Спасяват емблематичната Манчова поляна над Марково от продажба

viber icon

Емблематичната Манчова поляна над Марково ще бъде спасена за винаги от евентуална продажба и ипотека. Това ще стане, след като Общинският съвет в Община Родопи гласува на предстоящата сесия утре смяната на статута на местността - от частна общинска в публична общинска.

"С този акт, подкрепен от Общинския съвет, една от емблемите на Марково ще остане завинаги на марковци и поколенията след нас. Местността ще бъде защитена от възможност от ипотекиране и продажба", коментира кметицата на Марково Десислава Терзиева.

Влизането на точката за гласуване на сесията станала с подкрепата на кмета на Община Родопи Павел Михайлов и председателя на ОбС Георги Цанков.  "За което им изказвам благодарности от свое име и от името на марковци. Вярвам,че общинските съветници на община Родопи ще подкрепят тази благородна кауза!, написа още в социалната мрежа Терзиева.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?