Следвайте ни

Социалният патронаж в Брестовица ще раздава и вода

viber icon

Социалният патронаж в село Брестовица ще раздава заедно с порциона и минерална вода на хората, записани към него. Причината е забраната за ползване на водата от чешмата за пиене поради открито наднормено съдържание на манган.  

Минералната вода, която ще се носи до домовете на бедни и нуждаещи се хора, е осигурена от община Родопи и утре ще бъде раздадено първото количество. 

Към социалния патронаж в селото се хранят хора с ниски доходи, възрастни и самотни. 

Междувременно стана ясно, че Сдружение "Заедно за Брестовица" и ИК "Справедливост за Брестовица" внесоха искане в Община Родопи по Закона за достъп до обществената информация да им бъдат предоставени документите, ратифицирани от общината , за строежа на мини ВЕЦ-а в Кадиево, всички протоколи от въвеждане в експлоатация на обекта, както и всички актове за нарушения, свързани с проверки около строежа и въвеждането в експлоатация на обекта. 

"За да се види кои са конкретните люде, допуснали да стигне водата на селото до тук", написаха от сдружението във фейсбук. И обясниха, че по тяхно настояване областният управител Дани Каназирева свиква нова среща с ВиК другата седмица заради искането на жителите на селото цената на водата да бъде намалена, тъй като тя не става за пиене. Селото е на водоноска и всеки сам се спасява , като купува вода от магазина или налива от чешми край селото.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай