Следвайте ни

Сложиха на тезгяха военно поделение за 1,2 млн. лева в Ягодово

viber icon

Министерство на отбраната обяви на търг имоти с отпаднала необходимост в цялата страна. Един от най-скъпите е в землището на с. Ягодово край Пловдив и е 115, 165 дка. Върху него има 46 сгради, които ще придобие бъдещият собственик. Търгът ще се проведе на 13 май т.г , а началната тръжна цена е 1 251 000 лв., става ясно от сайта на Министерство на отбраната. 

"В част от парцела е позиционирано бившето зенитно-ракетно поделение, което охраняваше Пловдив", коментира пред "Марица"  кметът на Ягодово Димитър Дишев. 

В списъкът са още 22 имота в цялата страна. Според заповедта на министъра на отбраната Красимир Каракачанов в следващия месец ще се събират документи за участие в търговете за имотите, които са с отпаднала необходимост на армията. 

Освен парцели и бивши поделения има и апартаменти.  Общата сума, определена като начална тръжна цена за всички имоти, възлиза на над 18 млн. лева.

Близките села около Пловдив се превръщат във все по-атрактивни дестинации за строителство. Близо до Ягодово, жилищен комплекс вдигна испански инвеститор. Той се състои от еднофамилни къщи. Ягодово се превръща във все по-предпочитано място за живот заради близостта до областния град и бързата пътна връзка с Пловдив.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Агент Буда

Агент Буда

26.04.2021 | 10:13

Тиквата и шкембето прахосаха милиарди от държавния заем за да купят несъществуващи изтребители срещу огромни суми комисионни. Така станаха спонсори на икономиката на САЩ. Като ограбват държавата напълниха чекмедже банката си със злато и валута.

Отговори
2 0
Ваньо мургавия

Ваньо мургавия

26.04.2021 | 10:04

На какъв тезгях са сложили поделението, като четири военни бази подариха на САЩ и вече не са българска територия. Дори плащаме огромни суми на САЩ да имат войници и бойна техника в базите. Докато Турция и Гърция с наем от базите си закупиха стотици изтребители и бойни кораби.

Отговори
1 0
Ujas

Ujas

17.04.2021 | 16:21

Razsipaha vsichko I Armiqta. Trqbva slyjba dnes sa geicheta.

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?