Следвайте ни

След пороите в Белащица: Жителите питат за улиците

viber icon

Жители на Белащица ще се съберат днес от 18 ч. в пенсионерския клуб на селото, за да попитат кога и как ще бъдат почистени и ремонтирани улиците. След пороите много от тях в селото са неузнаваеми. Най-критично е положението на ул. „Стопанска”. При последния обилен валеж по нея водата течеше като река. По другите  улици се виждат изровени настилки, влачени кал, пясък и чакъл. 


„Поводът за събирането днес в пенсионерския клуб е рутинно отчетно събрание, такива бяха проведени във всички села. Очаквам, разбира се и въпроси, свързани със състоянието на улиците. Тъй като това не е от моята компетенция и ремонтът не зависи  от мен, съм поканила зам.-кметът Таня Бочукова и председателката на Общинския съвет”, коментира пред „Марица” кметицата Цветанка Читакова. Тя обясни, че проблемът с отводняването стои на дневен ред не само в нейното село. Разрешаването му не може да стане на парче, а с изготвянето на проект, което не е по силите на общината. Тя потвърди, че ул. „Стопанска” е най-проблемна за селото, тъй като на нея се събира целия водосбор.  


Междувременно Читакова се похвали и с нова детска площадка в селото. Тя е изградена изцяло със средства от дарители. На нея освен люлки, има и специална обезопасителна настилка. Детската площадка е втората в Белащица.  

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?