Следвайте ни

Шефът на "Пълмед" вдигна приказен храм

viber icon

В началото на село Мостово има нова църква, която се белее от километри. „Свети Димитър” е била в трагично състояние допреди няколко години. Покривът й бил рухнал, стените - покрити с плесен от влагата. Шефът на пловдивската болница „Пълмед” д-р Димитър Димитров поканил селото на рождения си ден. И направил уговорката, че не иска никакви подаръци, а всеки да пусне колкото може в една касичка. В нея трябвало да се съберат парите за оправянето на храма.

„Той каза: Не искам подаръци - приготвил съм една касичка с пари за църквата. Всички, които желаеха, събрахме пари и възстановихме църквата си „Свети Димитър”, спомня си наместникът Райчо Тютюнджиев.

Сега „Свети Димитър” е неузнаваема. Малкият бял храм е първото нещо, което грабва погледа, когато някой погледна към Мостово от скалата Белинташ. Освен нов покрив и външно и вътрешно измазване християните направили и нова чешма пред църквата. Събрали и пари за нова камбана, която отлели в Пловдив. Тя им излязла 2800 лева. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?