Следвайте ни

СДС застана зад Георги Цанков в "Родопи"

viber icon

Областната организация на СДС-Пловдив обяви, че застава зад кандидатурата на Георги Цанков на изборите в община Родопи. Преди това подкрепата си за Цанков декларира ВМРО-БНД. „Смятаме, че Цанков ще управлява добре – той се е доказал като мениджър в своя бизнес“, заяви Николай Хаджийски.

По думите му Родопи е трудна община с разпръснати селища. Почти е невъзможно да се осъществи предлаганото от някои политици вливане в Пловдив на двете селски общини „Марица“ и „Родопи“, допълни той.

„Благодаря на СДС за подкрепата. Аз съм динамичен и диалогичен човек, ще се правя и с административната тежест“, каза Георги Цанков. Кандидат-кметът обяви, че ще се бори Родопи да заеме своето достойно място сред българските общини. По думите му най-належащата задача е връщането на земите на хората, което се бави от 9 години.

Реституцията щяла да раздвижи пазара на имоти и да доведе до повече данъчни постъпления в общинската хазна, смята той. Сините призоваха всички,  които не са доволни от статуквото, да гласуват за Цанков.

Руслан Йорданов

Руслан Йорданов

Журналист - екип "Култура"

Руслан Йорданов е културен и политически репортер. Магистър по журналистика от СУ „Св. Кл. Охридски“. Носител на награди за журналистика „Черноризец Храбър“ (2010 г.) и „Пловдив“ (2017 г.).   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?