1939

С  празничен водосвет и курбан откриха новопостроения мост в Първенец

С официална церемония откриха  новоизградения мост в село Първенец. Лентата на съоръжението прерязаха кметът Павел Михайлов, председателят на ОбС“Родопи“ Георги Цанков и кметът на населеното място Ренета Плевнелиева.

Финалът на реализацията на един от най-важните  проекти за община „Родопи“ беше в присъствието на много гости и официални лица, ръководители на държавни институции,  заместник-кметове на общината, кметове на кметства, общински съветници, жители на село Първенец.

Водосвет за здраве отслужи отец Ерм. Той освети новия мост и курбан чорбата, подготвена за жителите, като пожела безаварийно и безпроблемно преминаване през новото пътно съоръжение.

Кметът на общината Павел Михайлов с вълнение припомни, че въпреки трудностите и препятствията, с които се е срещнал при реализиране на проекта, е успял да изпълни ангажимента си към населението да имат нов и здрав мост. 

„Това е дълго очаквано събитие. Съоръжението разделя селото на две, но  е и основна пътна връзка за жителите на Първенец с останалите населени места в общината. Известният майстор Кольо Фичето е казал „Строя мостове, дето да събират хора“. Построихме този мост, да събираме“, каза кметът Павел Михайлов. Той пожела на жителите да карат безаварийно и благодари на всички, помогнали за реализацията на този проект. 

Строежът  на новото мостово съоръжение започна през септември миналата година, когато Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане отпусна 1 милион и 400 хиляди лева за изграждането му.

До построяване на нов мост в Първенец се стигна, след като експлоатационният срок на временно поставения понтонен мост изтече. Конструкцията беше изградена през 2014-а година, след като предишният мост рухна при наводнение. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?