71

С конференция и поднасяне на венци почетоха Апостола в община „Родопи“ СНИМКИ

 
Кметът Павел Михайлов връчи постери с дигитализирания почерк на Апостола на всички  училища 

 

Постер с дигитализирания почерк на Апостола на свободата Васил Левски връчи кметът на община „Родопи“ на всички 11 учебни заведения на територията на населените места. Събитието бе част от конференция за процеса на дигитализация и внедряване на иновации в образованието, а поводът -  отбелязване на 185-ата годишнина на рождението на великия българин. 

Конференцията се състоя във Влаховата къща в село Брестовица, където е било едно от скривалищата на Васил Левски. През 2020 година, по инициатива на кмета Павел Михайлов, беше открит и барелеф на Апостола.

Честването започна с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча. В церемонията се включиха кметът на общината Павел Михайлов, председателят на ОбС „Родопи“ Георги Цанков, кметът на село Брестовица Любен Радев, заместник-председателят на ОбС Илина Вутова, директори и представители на учебните заведения, граждани. 

„Честването на Левски трябва да бъде всеки ден“,  каза в словото си кметът Павел Михайлов. Той направи кратка ретроспекция на живота и делото на Апостола и подчерта, че в съвременния свят на безверие и духовен глад, Левски ни е нужен повече от всякога.

„Тук, пред образа на Апостола, аз си давам сметка, че делото му не е завършено. Той изгради фундамента на националното ни достойнство. Ние, неговите наследници сме хората, които трябва да положат постамента върху тази основа. Защото ние трябва да следваме заветите на Апостола, защото всеки ден всеки един от нас гради  или руши националния ни образ, култура и държавност. Тази равносметка  ни задължава да помним миналото си , да съдим грешките си  и да творим с делата си бъдещето на децата си.“

След официалната церемония пред барелефа на Апостола, кметът откри конференцията. Водещи лектори бяха Стефан Пеев, създател на първия проект на дигитализиран почерк в България и презентация на тема „Съвременни облачни технологии приложението им“ на Центъра за творческо обучение.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Изказване

Изказване

18.07.2022 | 21:42

Много добро изказване но за съжаление през последните години нашите управляващи май с действиятаси вършат обратното, в новата история не се виждат обеденители, само се говори за политики, а преди избори всички говорят за добро за възход за превъзмогване на лични интереси.

Отговори
1 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?