Следвайте ни

Ликът на Ламбо оживя върху зид в Брестовица

viber icon

Образът на Стефан Данаилов е изрисуван върху каменен зид в село Брестовица. Похвалната инициатива е на художника Стойко Гагъмов. Чрез неговите бои и спрейове Мастера оживя на ограда в красивото село, известно като столицата на виното. Изображението на големия актьор е много сполучливо, а жителите на Брестовица са изключително благодарни на майстора за рисунката.

Преди Ламбо авторът е изографисал ликовете и на други велики българи. Няколко години по-рано той нарисува по скалите на Сахат тепе личности, дали много за развитието на България. Стойко Гагъмов не иска популярност, хонорари, слава. Иска това, което подписва като С.Г., да остане за всички, които уважават историята си. Тъй като, когато един народ забрави героите си, историята си, губи бъдещето си, категоричен е маестрото с четката. Той дебело подчертава, че рисува за народа, за всички хора. Хората сега нямат пари за картини. В галериите влизат само да хапнат нещо от почерпката, казва художникът. Вмъква, че донякъде усетът му към цветове е и любовта към четката.

Наскоро отбелязахме 6 месеца от кончината на легендарния Стефан Данаилов. Големият актьор бе изпратен от многохилядно множество в края на ноември, а споменът за него е жив в сърцата на милионите му почитатели.

 
Иван Кирев

Иван Кирев

Репортер - екип „Шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Евмолпеец

Евмолпеец

04.06.2020 | 17:08

Еееее, по-леко с прилагателните де, "велик", "гениален" - хайде холан, посмалете малко аршина! Да, добър актьор, в някои роли - много добър, но толкова. Ако не беше любимец на Тошо Галошо, щеше да кюти някъде в мизансцена...

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?