Следвайте ни

С 30 дървета гинко билоба създадоха „Парк на паметта” в Цалапица

viber icon

„Парк на паметта” е новият парк, който ще радва жителите и гостите на село Цалапица. Той заема площ от 4 декара, а в създаването му участваха кметът на община „Родопи” Павел Михайлов, кметът на село Цалапица Ивайло Данаилов и общинските съветници Николай Гачев и Димитър Талев. 

В инициативата се включиха  младежи  и жители на селото, които превърнаха поляната, известна като парк „Добруджа” в красиво място  за отдих и спорт в селото. 

Бяха засадени 30 броя от  дървото на паметта – Гинко билоба, а първата фиданка беше положена от кмета на общината Павел Михайлов и кмета на село Цалапица Ивайло Данаилов. След това  всички присъстващи дадоха своя дан към природата.

Алеите са изградени по френски модел, поставени са пейки, детска площадка, изградено е и осветление. 

"Да засадиш дърво и да оставиш следа е нещо, което всяко човешко същество трябва да изпита. Промяната на средата и нейното опазване е в ръцете на всички нас! Част от политиката на община „Родопи” е да финансира подобни екологични инициативи”, коментира кметът на „Родопи” Павел Михайлов. 

Това е второто зелено пространство, което е облагородено в Цалапица от началото на мандата на новото ръководство. По инициатива на кмета на селото Ивайло Данаилов преди време пространството пред църквата беше почистено и превърнато в парк и място за отдих.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?