Следвайте ни

РЗИ забрани водата за пиене в Брестовица, пак потече манган

viber icon

Манган потече отново от чешмите в Брестовица. Към 05.01.2021г. след извършени лабораторни анализи от РЗИ- Пловдив на питейната вода в селото е установено, че има завишение на допустимите стойности на съдържанието на манган във водата от водопреносната мрежа. По този повод към дата 05.01.2021 до второ нареждане водата не може да се използва за пиене и приготвяне на храна.  Водата може да се използва за битови цели, се казва в съобщение на кметството в Брестовица. То е било уведомено с писмо от РЗИ. 

Пробите са били взети на 31 декември по обяд от чешми на домове в селото. При една от пробите от чешма на ул. "Ангел Кънчев" при лабораторен анализ е отчетена стойност на мангана >1600 микрограм на литър при определена максимална стойност 50 микрограма. Взети са още две проби от ул. "Ангел Кънчев" и ул. "Отец Паисий", които са над нормата. 

От РЗИ са изпратили писмо с резултатите от пробите до кмета на Община Родопи Павел михайлов и кмета на село Брестовица Любен Радев, с което разпореждат да се уведомят хората от селото, че водата не може да се ползва за пиене и приготвяне на храна. Водата може да се използва за битови цели. Уведомяването трябва да стане по подходящия начин и да стигне до всички жители, се казва още в писмото на РЗИ. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

алооо

алооо

06.01.2021 | 13:59

Алоооо двойката от фотосесиитее Михайлов- Маринов!!!!! Каква студена водичка ще ви сипнем да пийнитеее на изборитееее!!!! И на другата двойка от ДПС и ВМРО Тайр- Инчев също ще ги напоим със студенаводица от Брестовица!!!

Отговори
1 0
Не ми допадат хрантутниците

Не ми допадат хрантутниците

06.01.2021 | 13:48

Аз не разбрах в крайна сметка какви мерки е предприело ръководството на Родопи със срокове за решаване на проблема на селото ни! Трябваше вече да са факт и да дават отчет ежеседмично !

Отговори
3 0
мафия

мафия

06.01.2021 | 10:29

А шефът на ВиК получи ли си бонусите за "добре свършена работа"?

Отговори
1 0
Цанкова

Цанкова

06.01.2021 | 09:58

От толкова много кметове, зам. кметове няма никой на работа в община Родопи. Само се разхождат с новите си коли и никой не можеш да намериш да свърши нещо!

Отговори
7 0
Брестовица

Брестовица

06.01.2021 | 04:24

И преди когато ни говореха кмета Михайлов и зам. кмета Маринов написах тук Тези другари само ще ни залъгват във времето но никва няма да я свършат. Големи им са устите. Бла бла бля.

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?