Следвайте ни

Ромски катун разгневи Кадиево, сее мръсотия до сладкарски цех ВИДЕО

Собствениците на предприятието се оплакаха на Дани Каназирева

viber icon

Ромски катун предизвика гнева на жителите на пловдивското село Кадиево и собствениците на местния сладкарски цех. Причината е в мръсотията, която ромите сеят наоколо. За това алармира областният управител на Пловдив Дани Каназирева, при която в приемния ден дошли хора от селото. Предприемачите с цеха разказали, че ромите са се заселили пред него и буквално ходят по голяма нужда до оградата на предприятието.

 В него си вадят хляба 150 души, повечето от които са жители на селото. "Ще ни отнемат разрешителното. Една муха да литне към цеха със сладкарските изделия и отнасяме глоби", оплакват се собствениците. До момента никой не е обръщал внимание на оплакванията им. 

По информация на "Марица" ромите се настанили незаконно в постройката, а в момента в нея живеят деветима души от семейство Килимови.

"Извиках ръководството на община "Родопи" и служители на МВР, като дадох срок проблемът да бъде решен най-скоро", заяви Каназирева. .


Вижте подробности за ромския скандал в Кадиево.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?