71

Решено: Родопската яка ще свети като Лас Вегас, няма да има режим на тока

Решено: Родопската яка ще свети като Лас Вегас, няма да има режим на тока

Гергана Василева 

Няма да има рестрикции, нито режим за уличното осветление в селата на територията на Община Родопи. Това обясниха на питане на "Марица" от администрацията на общината.  

Покрай останалите общини в страната, които вече въвеждат режим на уличното осветление заради непосилните сметки за ток, се чу, че рестрикции може да има и за селата от Родопската яка.

Въпреки че има увеличение на разхода за електроенергия, на фона на останалите общини, "Родопи" успява да спести средства, тъй като преди време е инвестирала в улично осветление с икономични лампи. Разходът за декември миналата година е 29 хил.лв. , а за декември 2021 г. сметката е 49 хил. лв., казаха от администрацията. 

Освен това стана ясно, че няма как да бъде въведен режим, тъй като лампите в селата край Пловдив не са с часовници , които да се регулират ръчно. Те са с фото клетки, които се влияят от дневната осветеност.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Родопчо

Родопчо

28.01.2022 | 07:24

Родопската яка и трябва канализация иначе ще слезе скоро в града.

Отговори
0 0
А ще свети?

А ще свети?

19.01.2022 | 12:41

Как се става кмет?Като дойде време за избори ролите от Ягодово се редят на опашка да ,,сортират продукция,, в козметичната фабрика на Димитър Георгиев

Отговори
2 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?