2374

Решение: МРРБ дава 360 хил. лв. за водата на Брестовица

Започва решаването на проблема с водата в Брестовица
Община "Родопи" започва спешна процедура по издаване на разрешение за строеж за изграждане на пречиствателно съоръжение заради проблема с водата в село Брестовица. За това се договориха кметът на общината Павел Михайлов и министърът на регионалното развитие и благоустройство Гроздан Караджов. Той обеща, че министерството ще осигури сумата от близо 360 хиляди лева за изграждане на съоръжението.
До края на месец март Караджов обеща, че ще бъде взето решение за източника на целевото финансиране на проекта.
" Изключително съм доволен от срещата, защото вече имаме конкретен план за действие. Започваме да работим паралелно със специалистите в министерството, ВиК Пловдив и инженерите в общината. Ще отделим 180 хиляди лева за процедура по учредяване на парцеларните планове на трасето за довеждащия водопровод", коментира кметът на общината Павел Михайлов. Той каза,че вече има надежда, че проблемът с качеството на питейната вода в Брестовица ще се реши.
" Нека жителите на селото да се успокоят, има диалог и вярвам, че ще успеем да решим най- тежкия проблем за община Родопи".
На срещата в министерството бяха още заместник- кметът Емилия Иванова, гл.експерт ВиК в общината инж. Росица Влахова и Любомир Томов от сдружение " Живот за Брестовица".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
5 коментара
казах ли ви

казах ли ви

03.03.2022 | 08:58

Казах ли ви преди две години когато идваха този и Владо Маринов че никаква няма да я свършат и само ни лъжат!

Отговори
2 0
манган

манган

02.03.2022 | 20:30

Ей кметеее размърдай си мазния дирник и гелосаната главичка за възможно най- бързото решаване на проблема на Брестовица!

Отговори
4 0
дани къназирева

дани къназирева

02.03.2022 | 18:48

Шъ дода да съ искъпя

Отговори
1 0
…. приказки …. приказки

…. приказки …. приказки

02.03.2022 | 17:18

След повече от две години какво щастие ни сполетя….. Кметът имал вече план зя общо действие и вече имал надежда …. ние жителите да се успокоим….. Спокойно мога да му тегля една нашенска тлъста псувня

Отговори
7 0
Цанков

Цанков

02.03.2022 | 20:37

Само лъскавите служебни коли паркирани пред сградата на община Родопи сигурно струват колкото да се прокара водопроводна тръба на половината село

Отговори
4 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?