49

Решават за режим на уличното осветление и в Родопската яка

Община Родопи е следващата, която обсъжда какви рестрикции да въведе, за да се справи с високите сметки за ток за улично осветление. Очаква се кметът Павел Михайлов да излезе със заповед, в която да се посочи какви мерки ще бъдат взети. 

По първоначални данни разходът за декември миналата година е 29 хил. лв. , а за декември 2021 г. е 49 хил. лв. Въпреки че има увеличение в разхода за електроенергия , на фона на останалите общини, "Родопи" успява да спести средства, тъй като преди време е инвестирала средства в улично осветление с икономични лампи.

От общината обясниха, че няма как да се въведе и режим, тъй като лапите  не са с часовници, които да се регулират ръчно. Те са с фотоклетки и се влияят от дневната осветеност.  

Към режим на уличното осветление обаче преминават няколко общини в страната. Една от тях е пазарджишката община Лисичово. Там вече се пренастройват часовниците на уличното осветление. Предвижда се улиците да са светли от 5,30 до 7 часа и от 18,30 до 23 часа. Графикът ще предложи, обаче, всеки кмет на населено място.

Очаквайте подробности!

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Гецата

Гецата

24.01.2022 | 16:50

Нещастни управленци на Родопи

Отговори
1 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?