Следвайте ни

Ремонтът на пътя за Лилково започна две седмици по-рано

Това стана възможно със съдействието на областния управител Ангел Стоев

viber icon

Тежка техника вече работи на пътя за селата Лилково и Ситово. Багер, булдозер и почистващите машини били качени още в понеделник. Те започнали разширяване на пътя след моста в посока Лилково. Както стана ясно на среща при областния управител Ангел Стоев миналата седмица, ремонтът на 9-километровия участък се очакваше да започне на 15 юли. Чакаше се само подписът на КАТ за временна организация.

"Със съдействието на областния управител временната организация беше одобрена много бързо от КАТ и още в понеделник беше качена тежка техника, която започна работа", разказа Димитър Балев от Сдружение "Заедно за Лилково". В момента се разбиват скали, почистват се и водостоци. 

От фирмата "Европейски пътища" помолили Балев да оповести в социалните мрежи да се ограничи пътуването към Лилково в часовия диапазон от 8 до 17 часа. Пътят не е затворен, но заради работата на големите машини се налага колите да изчакват или пък машините да изчакват преминаването на автомобилите, което забавя работата по трасето, обясни Белев. 

Ремонтът на пътя е заложен в годишния план на АПИ за 2021 г. и за него е осигурено цялостно финансиране. Същинското изпълнение ще продължи около три месеца и половина. Ще  се работи на етапи с времеви прозорци за движение в определени часове, които предварително ще бъдат оповестени на жителите на селата в района.

Предстои почистването на водостоци, както и укрепването на свлачищата. По новоизграденото трасе ще бъдат монтирани мантинели.

9-километровото трасе е в окаяно състояние от години. След последните дъждове и зимата обаче то стана още по-рисково за пътуване. На няколко места пътят се свлече и истинско чудо е, че не се случи инцидент.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?