46
Следвайте ни

Река заля пътя за Първенец, спряха движението

viber icon

Нивото на река Първенецка (Върлешница) се е вдигнало заради валежите и водите са заляли обходния път за Първенец. Това каза за "Марица" кметицата селото Ренета Плевнелиева. По думите ѝ водата е подминала нивото на моста, по който преминават колите, и минава отгоре. "Затова пътят е затворен. На място работи екип. Запушили са се тръбите за преминаване на водата. Залят от водите е и временния пешеходен мост", каза тя.

Плевнелиева успокои, че ситуацията е спокойна и няма опасност за населението. "Няма заляти къщи. Просто е затворен пътят. Сложени са обезопасителни ленти. Предупредили сме хората и чрез пост в страницата на кметството в социалните мрежи", добави кметицата. Тя изрази надежда екипите да се справят със ситуацията още днес, тъй като утре децата няма да могат да отидат на училище. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Костадин Вълчев

Костадин Вълчев

12.12.2021 | 13:08

Нито реката е Първенеца,нито е Върлещница!!! Това е най-пълноводната река,извираща от Лилково,а реките от Ситово,Бойково,Тъмраш,са нейни притоци! Името на Лилковската река е Елшица! Бъдете здрави!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?