71

Ягодово се хваща на хоро, за да помогне на малката Йоана

Жители на Ягодово ще отидат на открит благотворителен урок по народни танци, за да помогнат за лечението на 2-годишната Йоана от селото. Идеята е на местното читалище "Искра -1897" и кметството в Ягодово, а събитието е на 22 август от 19,30 часа на площада пред читалището. Организаторите се надяват да дойдат колкото се може повече хора, за да бъдат по-бързо събрани необходимите средства за лечението на детето. В  уроците могат да се включат и хора от съседните населени места.

Няма ограничение за възрастта, нито изискване за облеклото, каза пред "Марица" Катя Забукова, секретар на читалище "Искра 1897".  Урокът ще започне с право тракийско хоро и ще го води хореографът Любомир Иванов, а за озвучаването с хубава народна музика ще се погрижи DJ Иван Желязков.

На площада ще бъде поставена специална кутия, в която, който иска може да пусне определена от него сума в помощ на малката Йоана.Тя пострадала тежко по време на раждането си и вече 1 г и 9 м се бори за своя живот и за своето бъдеще. Развила е тежка форма на епилепсия, а за лечението й е  нужна финансова помощ на семейството. Който желае може да помогне и като внесе по сметката на:

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG48BUIN95611000714889 
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Дарение за Йоана Димитър Атанасова

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?