Следвайте ни

Ягодово посрещна Петровден  с осем казана курбан

viber icon

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов беше специален гост на празника  Петровден в село Ягодово. Той присъства на тържествения водосвет в селото, отслужен  по традиция, когато църквата  чества паметта на двамата Христови апостоли - Петър и Павел.  Водосветът се извърши до язмото в селото.

На празника бяха заместник-кметът Борислав Инчев, председателят на общински съвет „Родопи” Георги Цанков, общинските съветници Веселина Михaйлова и Иван Стоилов.

Кметът на селото Димитър Дишев поздрави жителите и пожела догодина да бъде възстановен и националният фолклорен фестивал „На Петровден с хоро”.

„Хубаво е в ден като днешния празник да се съберем, да седнем пред хляба, който е най-висшата ценност, защото няма нищо по-високо от него” , поздрави жителите на Ягодово кметът Павел Михайлов. 

В параклиса „Свети Петър и Павел” кметът Павел Михайлов, който също е именик, запали свещица за здраве и благоденствие на жителите на село Ягодово и на всички от  община „Родопи”. 

Със средства, събрани от граждани и бизнеса, бяха приготвени осем казана с варено месо за здраве и благодат. 

Местният свещеник отслужи Света литургия и и освети курбана, който бе раздаден на всички хора, които бяха дошли на мястото , където от векове  е издигнат параклис  на светите равноапостоли.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Брестовица

Брестовица

29.06.2021 | 23:50

Много ги бива тези толупи управляващи Родопи да обикалят по празнинства. Празнодумци! Действие - нула!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?