2374

Пътят Лилково-Михалково се отлага поне с година

Изграждането на третокласния път  III-862 Пловдив-Лилково-Михалково ще бъде отложен поне с година. Агенция „Пътна инфраструктура“ ще разгледа възможностите за включване на участъка в инвестиционната програма за 2023 г., както и за финансовото обезпечаване на проекта, отговориха от Пътната агенция на запитване на "Марица".

Третокласният път III-862 Пловдив-Първенец-Лилково-Чуруково-Михалково в участъка след с. Лилково до с. Михалково е почти изцяло без настилка, тъй като трасето е било със селскостопанско и горско предназначение. Преди повече от 40 години то е прекласирано на третокласен път от републиканската пътна мрежа, но не е изградено с характеристики на републикански път - липсва асфалтова настилка, отводняване, габарит и др., обясниха от АПИ. 

За изграждане на отсечката е необходимо разработване на проект за трасето, процедури, свързани с частично теренно обезпечаване, след които е възможно да бъдат възложени строително-монтажни работи. Агенция „Пътна инфраструктура“ ще разгледа възможностите за включване на участъка в инвестиционната програма за 2023 г., както и за финансовото обезпечаване на проекта. Пътят между с. Лилково и с. Михалково сега преминава единствено през с. Чуруково, но с изграждането на трасето ще се подобри свързаността между областите Смолян и Пловдив. Дотогава Областно пътно управление Смолян ще продължи да поддържа трасето от с. Чуруково до с. Михалково по линия на текущия ремонт.

В момента се ремонтират 13,4 км от третокласния път в участъка след разклона за с . Бойково до с. Лилково в област Пловдив. Срокът за изпълнението им е 30 септември 2022 г.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
николай георгиев

николай георгиев

04.08.2022 | 18:02

какво става сремонта на пътя от храбрино до разклона за бойково и лилково дупките се увеличават с всеки ден докога ще си трошим колите кой трябва да поддържа пътя

Отговори
1 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?