Следвайте ни

Пропадналият път към Ситово стана за чудо и приказ

viber icon

Инспекция  на укрепителните дейности на пътя в село Ситово направи заместник-кметът на община „Родопи” Владимир Маринов.

Той остана доволен от качеството на изпълнение, като след ремонта пътят е възстановен напълно, а пропадналият участък е покрит с асфалтова настилка.

Пропадането беше с дължина около 6 метра и почти три метра дълбоко.

Освен  укрепване е направена зидария с циментов разтвор, изградени са и няколко водостока за отвеждане на повърхностните води. За цялостно обезопасяване на отсечката е поставена преградна мантинела. 

„Пътят е стратегически за ситовци, защото е единствената им връзка със света. Пропадането застрашаваше безопасността на хората, затова изпълнението на проекта беше изключително важно.Още в първите месеци от встъпването ни в длъжност, заедно с кмета Павел Михайлов, успяхме да задвижим процедурата и да не позволим  ситовци да останат без единствения си път”, коментира заместник-кметът Владимир Маринов.Той припомни, че укрепването на пропадналия участък струва малко над 30 хиляди лева. 

По време на  обиколката си в Ситово Маринов изрази безпокойство, че срутване застрашава да прекъсне още две улици в селото.Опасно пропукване се е образувало в подпорната стена на няколко метра от централния площад и заплашва да пропадне от долната страна на пътя.

„Ако не се вземат спешни мерки стената може да падне и да блокира достъпа на хората до домовете им”, каза заместник-кметът на „Родопи”. Само преди малко повече от месец бяха отпуснат още 45 хиляди лева за изграждане на нова стоманобетонна подпорна стена на улица „Първа” в село Ситово. Срутването там е причинило пропадане на пътното платно и създава опасност за къщите, намиращи се под пътя да останат без пътна връзка.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

родопчанин

родопчанин

20.08.2020 | 15:39

Абе само тоз комплексар зам кмет на Родопи ли ще гледам по медиите?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?