Следвайте ни

Президентът идва в Община „Родопи” за 135 г. от Съединението

viber icon

Президентът Румен Радев ще участва в тържествата по повод 135 години от Съединението на България.

По покана на кмета на Община „Родопи” Павел Михайлов на площада пред НЧ „Съзнание  1873” в село Първенец  президентът и върховен главнокомандващ  ще присъства на възстановка на паметния момент от събитието, предхождащо най-българското дело. Малко хора знаят, че великата кауза е замислена и планирана именно в  село Първенец. 

Румен Радев и кметът на Общината ще поднесат цветя пред паметната плоча на мястото, където е взето решението за Съединението и ще участват в тържествено шествие по случай събитието.

Преди това президентът ще открие барелеф на Дякона Васил Левски във Влаховата къща в село Брестовица. Според данните там е било едно от скривалищата на Дякона. Сега от възрожденската сграда е запазена единствено избата, където е намерил убежище Левски.

С това събитие община „Родопи”  поставя началото на патриотична инициатива , идеята на която е  да напомня за силата на народа ни през вековете и да възпитава децата и младежи на патриотизъм.  Общината ще финансира изработването на бюст-паметници и барелефи на  националните герои на българската свобода Васил Левски и Христо Ботев.Паметните монументи бъдат поставени на всички  обекти на територията на населените места, носещи имената на  националните герои на българската свобода Васил Левски и Христо Ботев.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Чочо сан

Чочо сан

05.09.2020 | 19:12

В това село е започнала гербаджийската сган да разделя България та до ден днешен. Но времето на тези помияри изтича и скоро ще остане само спхоменът за това, че в България е имало изроди.

Отговори
2 0
Марчо

Марчо

31.08.2020 | 16:55

Това продължава на наш гръп да си прави предизборна кампания. В неговия речник думата ссъдинение не съществува, та рой разединява нацията, а сега ще идва единсвено и само да си прави предизборна кампания!!! ОСТАВКА г-н Президент, подвайте оставка и ние да отпразуваме празника на съединението!!!

Отговори
4 2
Йори

Йори

31.08.2020 | 16:51

Да не идва! Тоя, защо не се спре, защо няма малко морал и да се спре. Прависи предизборна кампания с парите на данъкоплатеца!!!!

Отговори
5 2
Неази Таир - Зам кмет Родопи

Неази Таир - Зам кмет Родопи

31.08.2020 | 15:15

Кметът на Родопи дето стана кмет с гласовете на ДПС и се чуди как да се рекламира решил да открива барелев на Васил Левски барабар с Радев.

Отговори
7 2
Вида

Вида

31.08.2020 | 15:14

И да внимава с речите, защото има вероятност да бъде освиркан.

Отговори
10 3
Ха ха ха

Ха ха ха

31.08.2020 | 14:15

Комунетата се събират.

Отговори
11 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?