46

Прецедент! В Брестник отказват асфалт, искат канализация

Живеещите на ул. "Димитър Благоев" в Брестник отказват улицата им да бъде асфалтирана, докато не се положи канализация. "Тя наистина е много разбита и се нуждае от ремонт, но смятаме, че е безсмислено да се влагат пари в асфалт, след като под него няма положена канализация", заяви пред "Марица" Стоянка Стефанова от селото.

Община Родопи възнамерява да ремонтира и асфалтира основно ул. "Димитър Благоев", като е заделила нужните за това средства и на място вече е струпана строителна техника. Живеещите там обаче са против ремонта, докато не бъдат намерени пари за канализация. 

"Ако асфалтират улицата, която наистина има нужда от това, означава да заровят тези пари, тъй като, ако бъдат осигурени средства за канализация, новата настилка ще трябва да се разкопае", коментираха хора от селото. Те искат да знаят как е възможно първо да полагаш асфалт, а след това да мислиш за канализация. Това не е ли хвърляне на пари на данъкоплатеца на вятъра, питат в селото. Те настояват довечера на събранието от 19 часа да присъства експерт от Община Родопи, който да отговори на въпросите им.

Междувременно стана ясно, че още преди 6-7 години живеещите на ул. "Димитър Благоев" в Брестник събрали сами пари и изготвили проект  за канализация. След това го предоставили на  общината, но така и не се намерили средства за реализирането му. По тогавашни сметки изграждането на канализацията щяло да струва около 200 хиляди лева, обясни Стоянка Стефанова.

"Марица" очаква позицията на Община Родопи по казуса.

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?