Следвайте ни

Пръскат срещу кърлежи и комари в община "Родопи"

viber icon

Пролетната обработка на тревните площи срещу комари и кърлежи във всички 21 населени места на територията на община „Родопи”започва от днес. Третирането ще обхване дворовете на училищата и детските градини в селата. Ще бъдат пръскани още паркове, градини и зоните за спорт и отдих.

Дезакаризацията и дезинсекцията на територията на общината ще се извърши по график. Създадена е организация за окосяване на тревните площи, подлежащи на обработка. До 14 април трябва да бъдат обработени всички определени територии в населените места. Акцията започва от селата Крумово и Ягодово, след което екипите ще продължат работа в Браниполе, Белащица и Брестник. В последния ден  дезинсекция ще се извърши  в Цалапица, Устина и Кадиево. 

Със заповед на кмета на Община „Родопи” Павел Михайлов са определени длъжностни лица, които ще следят за изпълнението на дейностите и ще присъстват на извършването и приемането на работата за съответните обекти във всяко населено място. Ще бъдат изготвени констативни протоколи, които ще съдържат информация за името на препарата, с който е пръскано и площта, която е била обработена.

Община „Родопи” си запазва правото на промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия.
 
 
 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?