49

Порой удави и Браниполе - барикадират се с тухли от прииждащата вода

Пороен дъжд удави и пловдивското село Браниполе. Улиците там са се превърнали в реки, а насъбралата се вода приижда в дворовете, аламираха жители на населеното място пред "Марица".Потопът е станал само в рамките на час. Хората твърдят, че по-голямата част от шахтите са запушени и не могат да поемат насъбралата се вода. Така тя се насочва към къщите. Жителите на Браниполе са притеснени и опитват с подръчни материали да предотвратят щети  по дворовете и домовете си. Някои правят барикада с тухли, други с пясък, трети използват като преграда срещу водата струпаните дърва за огрев.

В социалните мрежи жители споделят видеа от апокалиптичната гледа. На тях се вижда как водата влиза на талази към къщите. Не е ясно дали има нанесени сериозни щети. Заради пороя токът е бил спрян, но в момента електричеството е възстановено. Вече не вали, поне засега, пишат местни. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Колю

Колю

06.09.2022 | 18:11

Канализация има ли? Отводняване на пътищата или подобни съоръжения. В цялата община се наблюдава асфалтиране без да се полагат тръби. Ако политиците са прости да се посъветват със специалисти. Ако се асфалтира там където няма канализационна положена тръба да знаете, че е кражба. Успех при следващия голям дъжд положението ще е същото или по-лошо.

Отговори
2 0
Богдан Попов

Богдан Попов

02.09.2022 | 13:38

Това нямаше да сё случи по времето на Бай Тошо. На Ви сега демокрация Като лижите задниците на запада.

Отговори
11 13
МАЯ

МАЯ

02.09.2022 | 13:44

ПОПОВ от къде си

Отговори
7 3
Въпрос

Въпрос

02.09.2022 | 14:41

От някой фургон в Стражица ли пишеш, правешки другарю?

Отговори
6 2
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

02.09.2022 | 13:32

БОЖИЧКО къде сте ВИЕ то КМЕТОВЕ УПРАВНИЦИ ПРЕЗИДЕНТ

Отговори
10 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?