Следвайте ни

Почерпиха Манолова с "кафе за студенти" в Брестовица СНИМКИ

viber icon

Една торба с бурканчета, пълни с мътна вода, налята от чешмите в различни дни, донесоха жители на Брестовица на Мая Манолова. Тя обеща да ги занесе на министърката на МРРБ Петя Аврамова.

"Госпожо Манолова, вижте, това е кафе за студенти. Три дни пиеш, четеш и веднага взимаш изпита. В това бурканче пък от чешмите ни потече малиново вино", обърна се Мая Стоилова към Манолова.

Близо 50 души дойдоха на срещата, за да разкажат за проблема с мангана и замърсяването на водата. В момента в селото тече подписка, в която жителите настояват да се редуцира цената на водата, която плащат, тъй като тя не е годна за пиене.

"Непрекъснато получаваме обяснение, че водата тече мътна след ремонти и че е годна за пиене. Нека дойдат всички девет институции, които отговарят за качеството й, и да опитат", призоваха присъстващите. Те поискаха, освен редуциране на цената на водата, Манолова да съдейства за организирането на онлайн връзка с отговорните институции и министерства, за да отговорят на въпроса кога ще бъде решен проблемът им с водата, а според селото това трябва да стане спешно.

Според присъстващите виновник за проблема с водата е мини ВЕЦ-ът в Кадиево. Манолова обеща да помогне на жителите да подготвят сигнал до прокуратурата, за да защитят интересите си. "Не може човек, който печели, да трови селото", каза Манолова и обеща съдействие за провеждането на онлайн връзка на голям екран в центъра на Брестовица.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

полу Брестовичанин

полу Брестовичанин

21.11.2020 | 18:09

бивши съселяни,ама и вие намерихте към кой да се обърнете за помощ.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?