Следвайте ни

Перущица отбеляза 24 май със запалени фенерчета с букви

viber icon

И Перущица отбеляза Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. "Отново е 24 май - денят, в който славим делото на светите братя Кирил и Методий. Денят, в който изразяваме своята признателност към всички учители, дейци на културата и искуството", написа Мария Вълканова, кмет на Община Перущица.
 
Много деца, жители и гости на града се събраха за тържеството, което се състоя вчера на площада пред Младежкия дом в Перущица.
 
По традиция на този празник в Перущица бяха запалени фенерчетата. Те са  символ на знанието и светлината. Бяха наградени учители и културни дейци за постижения и активно включване в културния живот на Общината. 
 
"Светлината в очите и фенерчетата на децата ни карат да вярваме, че има надежда за тяхното по-добро бъдеще, че те ще продължат да съхраняват българския дух и да се гордеят, че са българи! Пожелавам на всички учители, ученици и културни дейци много здраве, творчески изяви и успехи! Честит празник!", пожела в  приветствието си кметът Мария Вълканова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?