4020

Пенсионерските клубове в община „Родопи“ получиха подарък за Никулден

Кметът Павел Михайлов и председателят на ОбС „Родопи“ Владимир Маринов дариха над 100 килограма риба за празника.

Всички  пенсионерски клубове на територията на община „Родопи“ получиха подарък от кмета Павел Михайлов и председателя на ОбС „Родопи“ Владимир Маринов по случай Никулден.

Двамата закупиха с лични средства и дариха над 100 килограма риба за  здраве и благоденствие на всички жители на община „Родопи“, а обредната храна зарадва най-възрастните. Сред тях и 103-годишната баба Милка от село Цалапица, която е най-възрастният жител на общината.

„Задължителен елемент в обредността на Никулден е приготвянето на риба. За да спазим традицията на празника решихме тя да е сурова. Така всеки ще може да я приготви по собствен вкус и желание за празника, който се чества на 6 декември“, коментираха двамата управленци.

Трогнати от вниманието и благородния жест хората на третата възраст благодариха на кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов и председателя на общинския съвет Владимир Маринов. А двамата пожелаха здраве, дълголетие и благополучие.

Днес над 1200  жители на община „Родопи“ празнуват имен ден. Най-много
са мъжете, които носят името Николай. Те са 530 души. Следват имениците Никола- 342. Дамите с имена Никол, Николина, Николета и Нина общо са 285 жители на общината.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Чокала

Чокала

07.12.2023 | 14:06

Много мазни тия двамата шарани бе Маринов и Михайлов! Селата в Община Родопи тънат в мръсотия и калища ама те риби купуват!

Отговори
1 0
благодарност

благодарност

07.12.2023 | 10:16

добре е направил! възрастните имат нужда от внимание!

Отговори
2 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?