Следвайте ни

Павел Михайлов: Предприeли сме мерки за решаване на проблема с водата в Брестовица

viber icon

Община „Родопи” се ангажира да помогне за разрешаване на проблема с водата в село Брестовица. Ръководството на „Родопи” в лицето на кмета Павел Михайлов и неговите заместници Владимир Маринов, Неази Таир и Борислав Инчев твърдо застават зад справедливите искания на хората за чиста питейна вода. Това обяви днес кметът на общината Павел Михайлов пред жителите на село Брестовица. Те излязоха на втори протест срещу качеството на питейната вода. Недоволствотото на хората беше организирано от Сдружение „ Живот за Брестовица”. 
Пред хората кметът обясни, че решението е в нов сондаж и подмяна на водопроводната мрежа на селото. Вече е готово техническото задание. Oчаква се до края на месеца екип  от  специалисти да излезе с доклад, въз основа на  който общината ще възложи обществена поръчка за изготвяне на технически проект за изграждане на довеждащ водопровод и подмяна на близо 27 километра водопреносна мрежа. За проекта са осигурени 85 хиляди лева общински средства. Пари за  подмяна на мрежата се очакват от държавата. 
„Решаването на проблема с питейната вода в село Брестовица е един от приоритетите ни. От началото на мандата ние, като ръководство, сме в постоянен контакт с институциите. Неедноктратни са срещите с  държавния  ВиК холдинг и водното дружество на територията на Пловдив. Още следващата седмица предстои и среща със заместник –министъра на МРРБ Николай Нанков. Поели сме ангажимент, работим заедно и ще доведем разрешаването на проблема до край”, обясни кметът Павел Михайлов, който през цялото време беше сред хората, като не спираше да разговаря с тях и да споделя проблема им. 
От община „Родопи” поемат отговорност в най-кратки срокове да започне подмяна на водопроводната мрежа. 

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

МихайлОФФ

МихайлОФФ

17.01.2021 | 10:09

кметееее Михайлофффф не ни говори ,че се ангажираш да помогнеш ,защото твоето задължение да решеш проблема по най- бързия начин! Една година вече спишшш!

Отговори
2 0
Баджо

Баджо

16.01.2021 | 23:31

Преди избори най-много се работи в наща татковина. След избори кучета ни яли.... И в новия сондаж ще има манган.

Отговори
3 0
Брестовичанин

Брестовичанин

16.01.2021 | 21:14

Изобщо не му вярвам на този Павел Михайлов. Помнете ми думите! Зализан лизач!

Отговори
4 0
жител

жител

16.01.2021 | 21:05

Този Мохайлов е силно некомпетентен Какво змачи ще помогне??? Та това е негово ОСНОВНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ ДА РЕШАВА ПРОБЛЕМИТЕ НА ЖИТЕЛИТЕ ПЪЛЕН НЕЩАСТНИК Е ТОЯ МИХАЙЛОВ

Отговори
4 0
Герев

Герев

16.01.2021 | 21:49

Това момченце да не си мисли,че адвокатсвва.... Или свърши реално нещо или си взимай шапката!!!!!!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай