71

Павел Михайлов: Браниполе е водещо по инвестиции в община „Родопи"

5,5 милиона лева инвестиции в инфраструктурни обекти са вложени в село Браниполе през изминалите две години. Това нарежда населеното място на първа позиция, от всички населени места в общината, по капиталовложения от началото на мандата на Павел Михайлов. Това оповести кметът на община „Родопи“ на среща с населението. На нея присъстваха председателят на общинския съвет Георги Цанков, заместник-кметовете Емилия Иванова и Неази Таир, общински съветници, представители от общинска администрация.

Пред жителите на Браниполе кметът Павел Михайлов отчете резултатите от своето управление до момента. Той представи и  обектите, предвидени за строителство и ремонт в настоящата година. За своята работа говори и кметът на населеното място Даниела Стоилова.

Павел Михайлов подчерта, че привличането на средства по програми на Европейския съюз и от държавния бюджет допринася за динамичното развитие на община „Родопи“. Близо 4, 6 милиона лева са осигурени от Министерството на образованието и науката и държавния бюджет за изграждане на чисто нова сграда на детска градина „Синчец“ - най-големият и най-важен за община „Родопи“ обект. Строителните дейности вече текат. 

 "Изграждането на детски градини е една от най-важните задачи. Това е моя кауза от  началото на мандата, по която работим", посочи Михайлов. Той припомни, че детската градина ще бъде изградена по всички съвременни стандарти. Тя ще е разположена на площ от близо 3 декара и ще е с капацитет за 150 деца. 

„В община „Родопи“ имаме позитивна тенденция, която е свързана  с възвръщането на доста хора към селата. Тук не става въпрос за хора, които са в пенсионна възраст, а такива в активна трудова възраст. Това е свързано с увеличаването на различни инвестиции в селата. Хората искат нов тип начин на живот - да живеят по-спокойно на село, но да имат условия за отглеждане на децата си и добра инфраструктура, за да стигат до домове си “, коментира Михайлов. Затова община „Родопи“ инвестира в основен ремонт на най-дългата улица в село Браниполе – „Хан Аспарух“ и реконструкция на улица „Шипка“. Със собствени средства общината ремонтира сградите, в които бяха преместени децата от детска градина „Синчец” – читалището и в сградата  на  училището. Направиха се и редица подобрения в училищната сграда. 

Отчет за своя мандат представи и председателят на ОбС „Родопи“ Георги Цанков. 

„Общинският съвет на „Родопи“ полага сериозни усилия да изпълни ангажиментите, които пое в този мандат. Поддържаме добро темпо и цифрите го показват. Анализът сочи,  че взетите решения за миналата 2021 година са 778, което прави ОбС“Родопи“ вторият най-работещ общински съвет след столичния. За 2020 година решенията са 538, а за 2019 само 313“, каза Цанков.

В последвалата дискусия жителите на Браниполе поставиха въпроса за състоянието на здравната служба и качеството на обществения транспорт до областния град.

На срещата стана ясно, че тази година община „Родопи“ има намерение да инвестира в основен ремонт на улица „Трепетлика“ за 250 хиляди лева, проектиране и строителство на второстепенна канализационна мрежа по улиците „Персенк“, „Хан Крум“ и „Охрид“ – 61 710 лева, проектиране на канализация – 60 000 лева и изграждане на канализация на улица „Арда“, както и  изготвяне на технически проект и реконструкция на парково осветление – 10 040 лева. Ще бъде изградена детска площадка по проект на МИГ „Перущица – Родопи“ за 90 хиляди лева и ще бъде направен ремонт на парка на селото - алеи, площадка и бордюри за близо 130 хиляди лева. Само преди дни в МРРБ общината е входирала писмо с настояване за осигуряване на средства за основен ремонт на улица „Климент Охридски“, който включва и подмяна на водопровода. 

В Браниполе кметът Павел Михайлов спази утвърдилата се като традиция инициатива „Силата е в знанието“ и отличи 10 деца с постижения в областта на науката.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
казах ти

казах ти

08.04.2022 | 13:53

Нали ти е ясно че след годинка повече няма да си кмет на Родопи.

Отговори
3 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?