Следвайте ни

Първокласниците в Брестовица празнуват 100 учебни дни - без гости, но със 100 усмивки

viber icon

Стотния си учебен ден отбелязаха днес първокласниците в ОУ „Христо Ботев“ – с. Брестовица. Когато за първи път излязоха в ОРЕС (обучение от разстояние в електронна среда) на 30.11.2020 г. , учениците бяха стигнали едва до буквичките „Т“ и „Д“, смятаха само до 9. Трудностите тогава бяха многобройни, споделя учителката им Елена Мерджанова. Родители и ученици се запознаваха с възможностите на обучителната платформа MC Teams. Да си вкъщи, а да спазваш дневно разписание не е лесно за 7-годишните. Да се учиш да пишеш ръкописно, а да я няма топлата ръка на учителя, за да те води по белия лист. Всичко това първоначално създаде лека паника. Но заедно ученинци, родители и учители, с много любов и търпение не спряхме да се учим каза учителката.

              Днес на 101 ден най-малките ученици вече са ограмотени и затова директорът на училището Ваня Крайчева и началната им учителка са ги нарекли „герои“ – пораснали, силни, можещи първокласници, дето знаят буквите, четат, различават числата, събират и изваждат, пишат, пеят песнички!  Всяко дете е  изработило проект от 100 предмета. Проектите са аранжирани в изложба във фоайето на училището. Темите в учебните часове за деня са свързани с числото 100. Родителите обаче не са поканени като гости в училището, поради спазване на противоепидемичните мерки. Те наблюдават празничния ден пред компютрите.       

Колко бързо лети времето – 100 дни! Малките ученичета, запознали се и с присъственото, и с обучението от разстояние, станаха малки герои!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?