Следвайте ни

Първо в "Марица": Ситово и Лилково ликуват: положиха първия асфалт на пътя СНИМКИ

viber icon

 Жители на Ситово и Лилково ликуват, първият пласт асфалт по пътя бе положен днес в 8,30 часа. Радостната новина се разнесе бързо в района и местни пристигнаха с питка, със сол, мед, шампанско и китка здравец да отбележат събитието. На  място бе директора на  „ Европейски пътища“ АД  инж. Гинка Маринова, кметският наместник на с. Ситово Г- жа Виделина Скръчкова, като представител на Община „ Родопи“ и председателят на СНЦ „ Заедно за Лилково“  Димитър Балев. 

"От СНЦ „ Заедно за Лилково“ и СНЦ „ За Ситово“ искаме да благодарим на всички отговорни институции, които поставиха началото преди месеци и на приемствеността на тези след тях , които прегърнаха подетата инициатива и  откликнаха на проблемите на жителите на  селата, допринасяйки това събитие да стане реалност, отстоявайки позициите и интересите на хората до край", казаха от Инициативния  комитет.

Близо година Ситово и Лилково водиха битка с институциите пътят до двете родопски села да бъде ремонтиран. Местните дори излязоха на протест и заплашиха да блокират Околовръстното шосе. Единственият път до двете села бе осеян с дупки, преминаването по него бе почти невъзможно на места, а през зимата пътят пропадна на няколко места.

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Иван

Иван

28.07.2021 | 15:58

Четейки предишните коментари предлагам пътя да не се прави. Така ще имаме много доволни ологофрени.

Отговори
3 0
Ще видим

Ще видим

28.07.2021 | 15:11

Пази боже от наивници! То и Тиквата посрещахте,и при кака Здравка ходихте. Сега набързо ще стъкмят нещо и утре пак ще ревете. Ще сте недоволни от асфалта,хората и всичко останало. Чий болен мозък се сети да върви с питка,мед,сол? Този път е задължение на държавата. Колко жалки можете да станете с това лигавене?

Отговори
3 6
Мда

Мда

28.07.2021 | 14:20

Смешници и глупаци са тези,които скачат от радост и черпят! Така направен пътя няма да изкара и година. Ама п рост народ... То комитети,то ръкопляскания.

Отговори
8 5
Ужас

Ужас

28.07.2021 | 14:16

Къде са бордюрите???? Къде са отводнителните улеи??? За мантинелите няма да питам.... Смешници!!!

Отговори
10 0
Резил

Резил

28.07.2021 | 14:13

Ей,големи г ъзомийници сме това българите! Пътя трябваше отдавна да е направен. Какво тичате да благодарите бе? Пък и с шампанско. Това да не е бащинията ви? Много мазни селяни има. Сега ще реват ,че пътя е хубав и много народ ще се качва, че ще им бере билките,че боклука станал много... Хайде стига с тези простотии! Пътя е държавен и беше абсолютно нормално са се ремонтира. По вашата логика що не тичате с питка по магистралите?

Отговори
11 1
Салкъмов

Салкъмов

28.07.2021 | 13:16

ако ни пуснат и водата и тока ще настъпи комунизъма на какви неща се радваме през двайсет и първи век

Отговори
14 2
Огън и жупел

Огън и жупел

28.07.2021 | 13:15

Не ви ли е срам,бе! С хляб и сол... Толкова години лъгахте хората! С камъни трябваше..докато го асфалтирате!!! И Баце да е там, да го очукате и него!

Отговори
13 4
Иво

Иво

28.07.2021 | 13:01

Като гледам как го полагат - до другата пролет може и да изкара.

Отговори
17 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?