Следвайте ни

Първенец излиза на протест срещу бъдещата кариера

viber icon

Жители на Първенец излизат на протест срещу откриването на кариера за добив на инертни материали край селото. В момента инициативният комитет уточнява датата и тя ще е най-вероятно другата седмица. Вече се подготвя уведомително писмо до полицията, искаме всичко да е редовно и законно, коментира пред „Марица” Димитър Воденичаров от инициативния комитет. 


Срещу инвестиционното намерение на фирма „Толи” ЕООД вече са се подписали повече от 1500 души. Те са от Първенец и селата от Родопската яка. Те са против кариерата, тъй като на територията на находището има частни терени с обработваема земя, притеснени са и за последствията върху здравето им. Протестиращите смятат, че прахът от добива ще завърси въздуха, тежките камиони ще разбият пътя , а подпочвените води ще паднат. 


Срещу инвестиционното намерение на фирмата в Първенец се обявиха и кварталите „Коматево” и „Прослав”. Там също се събират подписи. 


Според инвеститора фирма „Толи” и управителят й Тодор Воденичаров обаче всички законови изисквания са спазени и кариерната дейност няма да навреди на екологичното равновесие в района.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?