1939

Първа копка за нова детска площадка в Ягодово

Съоръжението е първото, от общо 9 къта за игра, инвестирани от ДФ „Земеделие“

Първа копка на строителството на нова детска площадка в село Ягодово направи кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов. Съоръжението е първото, което започва да се изгражда  по Програма за развитие на селските райони на ДФ „Земеделие“.

„Целта на инвестицията е да подобри условията на живот и отдих в населените места. Обособяването на кътове за игра и спорт  е сред основните наши приоритети. Така не само ще задържим младите хора, но идеята е да  работим в посока увеличаване на местата, където в селата може да се спортува  и хората да прекарват пълноценно свободното си време”, коментира кметът Павел Михайлов. 

Площадката ще отговаря изцяло на изискванията за безопасност и ще е оборудвана с разнообразни съоръжения и уреди за игра. Детският кът ще бъде комбиниран за деца от 0 до 12 години и е част от поетите ангажименти на ръководството на общината  към хората за облагородяване на жилищната среда с фокус най-малките жители на общината.

„Ще стане прекрасен парк, с облагородени  зелени площи, изградени алеи и подменени пейки“, коментира Михайлов и пожела новото съоръжение да се ползва със здраве от всички жители и гости на Ягодово.

Пред хората кметът обясни, че предстои асфалтиране на улиците „Хан Аспарух“, „Черно море“ и „Стадиона“ и благодари за добрата съвместна работа с кмета на селото и общинските съветници. 

Строителството на новата детска площадка трябва да приключи в срок до месец.

По Програма за развитие на селските райони на ДФ „Земеделие“ ще бъдат изградени общо 9 площадки за игра, 8 от които са детски -  в Ягодово, Крумово, Брестник, Кадиево, Оризари, Брестовица, Цалапица и Браниполе и една спортна площадка в Устина.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?