49

Отварят още три детски кухни в община „Родопи“

Детски кухни ще заработят в селата Първенец, Брестовица и Устина. 

Услугата се предоставя от община „Родопи“  след едногодишни усилия от страна на ръководството на общината и ремонт на помещенията.  Тя е за деца от 1 до 3 години, които не посещават детска градина.

Първа врати ще отвори млечната кухня в Брестовица. Това ще стане в понеделник, 30. 01. 2023 година. Тя е разположена в двора на детска градина „Първи юни“ в селото.

Още две млечни кухни ще бъдат разкрити в община „Родопи“. Те са  към детските градини „Пролет“ в Първенец и ДГ „Родина“ в село Устина и ще започнат работа  на 31.01.23 година/вторник/.

Пунктове за храна за най-малките жители на общината вече работят в селата Крумово, Белащица, Брестник и Цалапица и обслужват общо около 80 деца.

Община „Родопи“ уведомява всички родители, които желаят да запишат децата си, че могат да го направят при  директорите на детските градини, всеки делничен ден.

Дневното меню включва супа, основно ястие и десерт. Готовата храна ще се получава от пунктовете в часовете от 11.30 ч. до 12.00 ч. всеки работен ден. Стриктно ще се следи да бъдат спазвани хигиенните изисквания на РЗИ.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Бай теню

Бай теню

29.01.2023 | 09:34

За мързеливите майки, има детска кухня...!

Отговори
1 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?