46

Освободиха зам.-кмета на Община "Родопи" преди рождения му ден

Бившият лидер на ВМРО в Пловдив Борислав Инчев е освободен от длъжност от днес.  Новината дойде ден преди рождения му ден, научи "Марица". 

"Добре съм, новината дойде изненадващо за мен, не бях подготвен за нея и мисля, че не е имало повод от моя страна. Но нищо не се е случило, не съм венчан за тази работа все пак", коментира пред "Марица" зам.-кметът по образование в Община "Родопи". Той разказа, че вчера следобед бил повикан от кмета на Община Родопи Павел Михайлов, който му съобщил, че  прекратява трудовите му отношения от 1 юни.

Не изтъкна мотиви, но не е длъжен да го прави. Разговорът беше кратък. Той изказа своите благодарности към мен, благодари за работата на отдела и свършената работа, разказа Инчев.

Часове след като стана ясно, че Инчев е без работа от днес, заваляха позвънявания от приятели и познати с предложения за работа. Той обаче обясни, че му е нужно малко време, за да подреди приоритетите си и да реши какво ще прави оттук нататък.

Едно е ясно, че засега  той ще се отдаде на хобито си - пчелите. Инчев се грижи за 100 кошера и миналата година извади около тон и половина мед. Той също така има и бизнес, свързан с изграждането на панаирни щандове. 

Преди да отиде в община "Родопи", Инчев беше кмет на пловдивския район "Южен". Той спечели изборите като кмет на ВМРО 2015 година и остана на поста до 2019 година. Инчев беше предложен за длъжността зам.-кмет по образованието в Община Родопи като експерт от председателя на ОбС в "Родопи" Георги Цанков. На последната сесия обаче между кмета на Община Родопи Павел Михайлов и шефа на ОбС прехвърчаха искри, те влязоха в открит спор по различни общински въпроси. 

Според запознати Инчев е махнат от поста заради конфликта между Цанков и Михайлов. Инчев отказа да коментира този въпрос.

Кметът на Община Родопи Павел Михайлов и председателят на ОбС -Родопи Георги Цанков не бяха открити за коментар. 

Оцени новината

Оцени новината
3.5/5 от 4 оценки
3.5/5 от 4 оценки

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?