1553

Опасното свлачище над Храбрино троши коли всеки ден, АПИ си трае

Ремонтът на "брадясалото" свлачище над село Храбрино е спрян вече ​пети месец, а хората обвиняват за това местната власт. Последният случай е от изтеклия уикенд, когато двама, идващи от Пловдив, са атакували кметския наместник на Дедево Иван Арамазов за разбития път.

Ремонтът на 30-годишното свлачище започна през есента на миналата година, но в средата на декември беше спрян заради обилните валежи в началото на зимния сезон. Екипите на АПИ, която отговаря за трасето, прибраха техниката и материалите си от обекта и работата им остана недовършена. Обяснението беше, че дейностите ще бъдат възобновени при трайно повишаване на температурите и подобряване на метеорологичните условия.

„Времето отдавна се оправи, средата на месец май е, а там не се работи и си трошим колите. Там е дупка до дупка, не се трае“, жалват се пътуващите от Храбрино към Дедево, Бойково, Ситово и Лилково. Само от Дедево всекидневно излизат и се връщат поне 15 човека. Три деца учат в Пловдив, други две - в Марково. 53 са жителите на селото, а с временен адрес са 21. Постоянно живеещиге и тези с временен адрес отиват до града и се връщат в селото поне 2 пъти в месеца, а някои и по-често - оттам се снабдяват с храна и лекарства. През лятото цифрата нараства доста, защото и вилните зони се населяват с работещи в Пловдив виладжии.

Като добавим и пътуващите до Бойково - те са също доста, както и живеещите и летуващите в Лилково и Ситово, картинката става доста мащабна и плачевна, обясняват местните хора.

В началото на ремонта от АПИ започнаха изграждането на пилотно-анкерна система за укрепване на пътя в района на свлачището над Храбрино. Сега обаче преминаването през участъка изглежда дори опасно. От пътната агенция твърдят, че им остава работа за около два месеца. Все още обаче не са оповестили кога възнамеряват да подновят строително-ремонтните дейности.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Измислен като обшината

Измислен като обшината

15.05.2022 | 21:01

Питайте кмета на измислената община Родопи, ей там на пъпа на гр. Пловдив срещу халите дреме. Той защитава вашите интереси на живеещите в тези населени места.

Отговори
4 1
Ончо

Ончо

15.05.2022 | 18:16

Промяната е така

Отговори
3 2

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?