Следвайте ни

Одобриха ремонта на пътя до Ситово и Лилково, тръгва след подпис на КАТ

viber icon

Проектът за ремонта на 8-километровия участък от пътя до селата Лилково и Ситово е одобрен. Осигурени са и 9,5 млн. лв. за реконструкцията му. В момента се чака само одобрението от КАТ за временната организация, обясни пред "Марица" инж. Йордан Калев, директор на Областно пътно управление-Пловдив, минути преди да влезе на среща при областния управител Ангел Стоев. Срещата е инициирана от губернатора на Пловдив по настояване на жителите на двете села, които вече шест месеца очакват ремонтът да бъде извършен. 

"През тези месеци пътят още повече се разруши, поне на 3-4 места имаше свличания на пътя", обясни Димитър Балев, председател на Сдружение "Заедно за Лилково". Според ситовци заради осеяното с дупки трасе пътуването по участъка е с 15 км в час и 13 км се изминават за час.

Обещаха, че за 4 месеца пътят ще е готов, ремонтът уж започна, а след това всичко спря, разказаха жители на двете села, които днес пристигнаха пред сградата на Областната управа в Пловдив. 

Според инж. Гинка Маринова от "Европейски пътища" АД, която също пристигна за срещата, работата по пътя не е спирала. На влизане за срещата тя обясни, че в момента се  изкопават и чистят канавки и водостоци.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Веселина Мандурова

Веселина Мандурова

28.06.2021 | 17:44

Здравейте, аз също следя всичко по това как се случват нещата по ремонта на пътя и се чудя с какви очи гледат хората и ги лъжат толкова години. Но въпреки, че ще са започнали работа трябва всички тези хора и изпълнители да се залостят на работните места до срока на изпълнение и тези служители да напуснат работните места чак за рязане на лентичката на обекта и за пускане в експлоатация. Благодаря за вниманието.

Отговори
0 0
Да бе

Да бе

25.06.2021 | 14:58

Каназирева излъга хората,ама българина вярва. Даже имаше изказвания колко са и благодарни. Сега пак целувайте нечий з адници и се надявайте ремонта да се случи.

Отговори
3 0
хахаха

хахаха

25.06.2021 | 14:42

Да бе, не е спирала. Имитираха дейност, за да може ББ да си направи някоя снимка около техниката и като свършиха снимките всичко спря

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?