Следвайте ни

Общински служители в „Родопи” дариха кръв

viber icon

Служители от администрацията на община „Родопи” дариха кръв и подкрепиха кампанията на Районния център за трансфузионна хематология „Дарете кръв, подарете надежда за живот”. Благородното начинание събра 10 кръводарители от различни отдели пред административната сграда на общината, където мобилен екип на центъра извърши процедурата. 

Повечето от тях са редовни дарители и  изразиха задоволство, че община „Родопи” се включва и допринася за целите на кампанията по кръводаряване. Двама  споделиха, че досега не са го правили, но са готови кръводаряването да се превърне в начин на живот и да стане традиция за тях. 

Постоянният недостиг на кръв и кръвни продукти е един от сериозните проблеми на здравеопазването у нас. Чрез подобни акции Центърът за трансфузионна хематология в Пловдив цели да създаде положително отношение към безвъзмездното кръводаряване и все повече хора да се присединяват към благородната кауза, коментира д-р Тодор Тодоров. 

За проявената солидарност, участниците в акцията получиха пакети с хранителни продукти и полагащите им се по Кодекса на труда почивни дни.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?