2374

Общински служители от „Родопи“ се притекоха на помощ на бедстващите в потопените села

 Членове на сдружение „Моето село Марково" помагат на хората в село Богдан

Бригада служители на община „Родопи“ помагат на пострадалите от водната стихия бедстващи села в Карловско. Общината изпраща екипите, след апел от страна на Областна администрация към всички кметове на територията на Пловдив да се включат в разчистването на следите от наводнението.

Доброволците от общината са на разположение на военнослужещи от различни структури на Българската армия и помагат на пострадалите жители в село Каравелово. 

Това не е първата помощ, която община "Родопи" оказва на пострадалото население. От самото начало на бедствието екипи от доброволното формирование „Родопи 112“ и сдружение „Моето село Марково“ са на терен в село Слатина. От два дни още двама членове на сдружението помагат на хората в село Богдан. 

„Само на километри от нас стотици хора страдат. Не може да сме безучастни към тези човешки съдби. Сега е моментът да се обединим като народ и да бъдем съпричастни“, коментира кметът Павел Михайлов.

Той припомни, че община „Родопи“ се включи в помощ на пострадалите от наводненията карловски села и с инициатива за набиране на хуманитарна помощ за бедстващите хора. В пунктовете по населени места се приемат пакетирани хранителни продукти, консерви, дрехи и завивки. Кампанията в знак на солидарност ще продължи до отпадане на необходимостта.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?