2374

Община „Родопи“ продължава да осигурява топла храна на хора в нужда

Община „Родопи“ ще продължи да изпълнява програмата „Топъл обяд“ за всички крайно нуждаещи се.  За период от 36 месеца/ от 1.10. 22 година до 31.09. 2025 година/ 200 души ще получават топла храна по проект на общината, финансиран по  Програма за храни и основно материално подпомагане“ 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. Стойността на проекта е 550 570 лева.

Проектът е в услуга на граждани, които поради бедност, продължителна изолация и в условия на извънредна ситуация, са затруднени да осигурят прехраната си.

В рамките на работните дни ежедневно топла супа, основно ястие, хляб и веднъж в  седмицата десерт ще получават хора без доход, както и лица в затруднена и уязвима ситуация. Проектът се реализира в 15 населени места от общината - Белащица, Браниполе, Брестник, Брестовица, Оризари, Златитрап, Кадиево, Крумово, Марково, Първенец, Устина, Скобелево, Храбрино, Цалапица, Ягодово.

Топлата храна е и за хора, които поради инцидентни обстоятелства са в затруднена и уязвима ситуация и за тях е установена нужда от този вид подпомагане, както и за скитащи и бездомни, лица от уязвими групи - граждани от трети страни, по смисъла на Закона за убежището и бежанците.

Приготвянето на храната ще се извършва от външен изпълнител, който ще доставя топлия обяд до крайните получатели  по населените места.

От администрацията на община „Родопи“ посочват, че ще се провеждат периодично текущи подбори за кандидат -потребители.

Включените лица ще бъдат допълнително подпомогнати чрез реализиране на съпътстващи мерки, включително и консултиране за ползване на други социални и публични услуги.

 

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?