Следвайте ни

Ново свлачище отхапа пътя за Лилково

viber icon

Отново пропадна пътят за родопското село Лилково. Новото свлачище е в участъка между Плочник и разклона за с. Ситово и с. Лилково, алармираха жители на родопските села и пуснаха в социалната мрежа снимки от мястото.

„Бъдете изключително внимателни!“, призоваха от Сдружение "Заедно за Лилково". За опасността предупреди и кметската наместничка на Ситово.

Това е второто място по трасето, което се свлече тази зима. Преди дни от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че започват ремонт на пътя. От АПИ обявиха, че са възложили изготвянето на технологичен проект за ремонта на 37,9 км от третокласния път ІІІ-862 Пловдив - Първенец - Лилково - Михалково на територията на област Пловдив. Въз основа на проекта, който трябва да е готов през февруари, ще се определят конкретните дейности, прогнозната им стойност и срокът за изпълнението им.

Предвижда се ремонтът да започне поетапно още през февруари при подходящи метеорологични условия. Проектирането е възложено на „Европейски пътища“ АД, с което АПИ има договор по ЗОП за текущо поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.

Третокласното трасе преминава през тежък планински терен, в дефилето на река Първенецка, като в участък от 12,9 км от разклона за Бойково до Лилково липсва достатъчен габарит и трайна настилка.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай