49

Нова кариера напът да отвори край Пловдив, фирма "Толи" не се отказва от добив край Първенец

Фирма "Толи", която иска да добива пясъци и дребни чакъли край Първенец не се отказва от инвестиционното си намерение въпреки недоволството на местните жители. Едноличното дружество е входирало в кметството в селото коригиран и допълнен Доклад за оценка въздействието върху околната среда.

Всеки заинтересован може да се запознае с доклада всеки работен ден на кметството, от 8 до 17 часа. А инвеститорът "Толи" ЕООД е поискал дата за обществено обсъждане - 13.03.2023 г. (понеделник) от 10:00 часа в сградата на читалище "Съзнание 1914" - с. Първенец.

Инвестиционното намерение на фирмата е да изгради кариера за добив на пясъци и дребни чакъли в концесионна площ "Иванова чука" върху терен от 210.249 дка.Това обаче бе посрещнато с недоволство от местните жители, които обясниха, че в близост се намират техни градини и лозя и се опасяват, че продукцията им ще бъда замърсена или унищожена от прах.

Преди две години, когато бе общественото обсъждане на инвестиционното намерени, жителите на Първенец излязоха на протест.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?