Следвайте ни

Не тръгвайте за Лилково и Ситово, пътищата са непроходими!

viber icon

Не тръгвайте за селата Ситово и Лилково, тъй като рискувате да затънете в снежни преспи. "Държавният път, който се поддържа от АПИ и фирма "Европейски пътища" АД, не е почистен, алармира кметският наместник на Ситово Виделина Скръчкова.

Сутринта автобусът не е успал да стигне до Лилково, но се е качил до Ситово. 

40 см са коловозите по републиканския път до Плочник, обясни Скръчкова и уточни, че Ситово е проходимо и почистено от разклона за Лилково. Почистени са и вътрешните улици в селото. 

Благодарна съм на фирма "Оазис Спорт 1", която почиства общинските пътища. Те си свършиха работата, но проблемът е, че няма как да се стигне до селото, тъй като държавният път, който се поддържа от АПИ и "Европейски пътища" е с 40-сантиметрови коловози", коментира пред "Марица" Скръчкова. Тя обясни, че е крайно време някой да поеме отговорност за всичко това и да има санкционирани. Възмутена е от непочистената отсечка, поддържана от АПИ.

80 см е снегът в Ситово, на места със снегонавявания той достига до 1 метър. В селото продължава да вали и в момента. 

Ето какво съобщиха и от Община Родопи по случая: 

Близо 80 сантиметра е новият сняг, който натрупа във високопланинските села от община „Родопи”. Към  момента снежната покривка създава проблем единствено към село Лилково.  Тежка техника е успяла да пробие близо 6 -километровата отсечка още вчера, но обилният снеговалеж, който не спира вече второ денонощие отново е затърупал пътя.

„Всеки момент очаквам техника на агенция „Пътна инфраструктура” да започне разчиостване на пътя за селото. В селото има ток, вода, телевизия. Няма бедстващи”, уведоми кметският наместник на Лилково Румен Димитров. 

Той е поискал съдействие от кмета на общината Павел Михайлов и заместник-кмета Владимир Маринов за почистване и на вътрешните улици в селото. „Две коли са затрупани на участък от около 700 метра, а хората трябва да се прибират към областния град. Затова общинското ръководство обеща, че ще изпрати техника от съседното Ситово, за да разчисти улиците” , коментира Димитров.

В останалите села от община „Родопи” обстановката е спокойна, а пътищата са проходими при зимни условия. Снегопочистващата техника продължава да работи, а главните пътища са почистени почти до асфалт, информираха им от фирмата, ангажирана с почистване на общинските пътища. 

 

 

 

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Село

Село

18.03.2021 | 11:33

Който повярва на кака Данче сега ще си гризе цървулите. Че и суперлативи пишехте за нея. Убедиха ви да не протестирате.А сега стойте като п.осрани! Път няма, и няма да има!

Отговори
4 2
ДАЙ РИБУ РИБУ ДАЙ...

ДАЙ РИБУ РИБУ ДАЙ...

18.03.2021 | 10:56

ХОДИ ПЕШ БЕ КВО ЧАКАШ БОЙКО ДА ТИ ПРАВИ ПЪТИЩА...ХОДИ ПЕШ......

Отговори
3 1
ЛЪЖА Е....

ЛЪЖА Е....

18.03.2021 | 10:55

ШМУЛЬО НАЛИ ВИ ОБЕЩА ПЪТИЩА.....Е БЛАЖЕНИ СА ВЕРУЮЩИТЕ... АБЕ ЕЙ РОДОПЧАНИН НЕ СЕ ЛЪЖЕ ЛЕСНО....ВИЕ ПОВЯРВАХТЕ ЛИ НА ТОЗИ МЕЖДУНАРОДЕН ЛЪЖЕЦЦЦЦ

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?