Следвайте ни

Над 1000 изпълнители се изявиха на фестивала „Чуйте Девин“

Над 1000 изпълнители от 30 състава от страната се изявиха на сцената на фестивала "Чуйте Девин" през уикенда.

Фестът посрещна изпълнители от всички краища на България. „Имаме много участници, които се представят на фестивала за трета година, но имаме и много нови участници, разширяваме обхвата на фолклорните области в страната.

Много са местните състави и индивидуални изпълнители от региона, което за нас е голямо удоволствие, защото точно те са домакините.

Огромна е благодарността ни към девинските гайдари с ръководител Емил Чолаков и към певците Миглена Бекриева и Орлин Делибалтов, бащата на Борис Дали, които вдигнаха настроението на всички. Изявиха се танцьори, гайдари и певци, цели състави и индивидуални изпълнители от региона, от Софийско, Кюстендилско, Силистренско, Варненско, Пловдивско, Благоевградско, Свиленград и други“, каза Ани Николова от организаторите на фестивала.


Съставите се надиграваха първия ден на феста, а на следващия всички се представиха на голям концерт пред общината. 

 

 

 

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?