Следвайте ни

Марково се надигна срещу нередовни рейсове

viber icon

ГЕРГАНА ВАСИЛЕВА, ЯНИЦА МАРКОВА

Жители на Марково събраха 100 подписа и се оплакаха от нередовни автобус на "Хеброс бус" по маршрута от селото към Пловдив и обратно. С проблема е запозната градоначалничката на Марково Десислава Терзиева. Подписката ще бъде внесена в Община "Родопи" и транспортната фирма. В нея се казва, че от почти две години превозвачът не спазва разписанието.

"Автобусите тръгват и пристигат със закъснение от Марково за Пловдив, което закъснение варира от 10 минути до час и половина, не са редки и случаите, в които автобусът изобщо не пристига за съответния час, а пристига за изпълнението на превоз за следващия час в разписанието", са казва още в подписката.  

Марковци напомнят още, че неизпълнението от страна на "Хеброс бус" им причинява имуществени и неимуществени вреди, като системно закъснение за работа, както и системно закъснение на децата за училище.

Автобусите за Марково тръгвали навреме от Пловдив, но закъснявали за изпълнение на разписанието си заради трафика в града под тепетата, обясни шефът на "Хеброс бус" инж. Веселин Дошков. По думите му вътрешни проверки установили, че за последните 2 месеца фирмата няма неизпълнен курс.

„Автобусите имат GPS система и може да се проследи маршрутът им и времето на потегляне. Няма как да влияем на задръстванията. Разписанието също не може да бъде променено, защото то се спуска от общината. Успяваме да поддържаме някаква схема на обслужване, защото автобусите ни са комбинирани и е заложено да обслужват няколко задачи. Иначе ако трябва да изпълняваме само 3 или 4 курса до Марково, няма как това да се случи“, коментира Дошков.

Инж. Дошков отрече шофьорите да са зарязвали хора насред нищото. Той е категоричен, че винаги изпращат нов автобус, който да продължи курса. „Друг е въпросът, че докато той отиде, минават хора, който ги прибират", каза Дошков. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?